Besøg hos Vores Marked på Frederiksberg

 

 

Set & sket

Sæsonen 2019-2020 har budt på lidt af hver – en masse gode møder og godt samvær men også aflysninger pga Corona.

Vi har haft et varieret mødeprogram med foredrag og besøg hos forskellige virksomheder.

Som noget nyt indførte vi i sæsonen at starte møderne med 30 minutters fri fælles snak, herefter middag og foredrag mv. Efter hvert møde udsender vi “Indtryk”, som giver en kort beskrivelse af aftenens indtryk og udsendes til alle efter mødet. Indtryk skrives på skift af klubbens medlemmer.

Nedenfor kan læses en kort opsummering på sæsonens møder:

September: Møde i Kildeskovshallen. Hovedemnet var ”Når kvinder jager” ved Marie-Louise Munch Achton-Lyng og Karin Gydesen. To af Danmarks bedste kvindelige jægere gav os indblik i et område, som de færreste af os vist har kendskab til ”hvorfor kvinder jager, hvad de jager og hvor de jager.

Oktober: Vi besøgte ”Vores Marked” på Frederiksberg. Ejer og direktør Birgit Pichat fortalte om sin vej fra en direktørkarriere på de bonede gulve til sin tilværelse nu som iværksætter med fokus på økologisk vin og delikatesser fra små franske producenter. Vi spiste en delikat tapas buffet med dejlig vin til.

November: Vi var igen i Kildeskovshallen. Aftenens emne var ”Hvorfor går kvinder på pilgrimsvandring anno 2019?”. Pia Niebuhr, sogne- og hospicepræst i Mårum Kirke og Gitte Christiansen, næstformand i bestyrelsen for Esrum-Tisvildevejen og formand for menighedsrådet i Mårum fortalte om Pilgrimsruten Tisvildevejen; Hvad er det, hvornår startede det, hvem går ruten mv. En gæst, Brigitte Maegård deltog.

December: Julemødet blev afholdt hos Restaurant Couloir på Amager Strandvej. Vi fik velkomstdrink og julebuffet samt dessert. Aftenen bød på fællessang, glimmer, quiz, gaver og masser af snak.

Januar: Vi besøgte Hotel Axel Guldsmeden og Sandra Weinert, direktør for Guldsmeden kæden. Sammen med sin mand ejer Sandra hotelkæden. Sandra fortalte levende og engageret om sig selv og hotelkæden, som startede i Århus i 1999 og nu har udviklet sig til i alt 9 hoteller. Vi fik serveret en meget lækker tapas menu, vin og kaffe. En stor tak til Sandra , også for hendes donation af en stor del af vores middagsbetaling til brug for klubbens serviceprojekter.

Februar: Mødet afholdtes i Kildeskovshallen. Aftenens foredragsholder Lilian Sjøberg ”Robyggeren” fortalte om sit arbejde med folk med kroniske sygdomme, hvor hun har undersøgt, hvordan coaching og terapi kan hjælpe dem. Hun har opbygget et koncept ”Hope Coaching” og udgivet ogen ”Din krop råber til dig – så hør dog efter.

Marts: Mødet afholdtes i Kildeskovshallen. Legatvinder af Zonta Studiefond for Yngre Kvinder 2018 Marie Lundorff, uddannet psykolog og phd-studerende ved psykologisk Institut ved Aarhus Universitet fortale om sit ph.d.-projekt. Om sit studieophold ved Columbia university i New York og sine resultater. Inger Vaaben gav efterfølgende et kort resume af sit møde og foredrag om kvæden for Malmø II og medbragte og smagsprøver og opskrifter.

April: Mødet skulle have været vores generalforsamlingsmøde med uddeling af Zonta Studiefond for Yngre Kvinders legat.  Mødet aflystes grundet Corona pandemien.

Maj: Mødet skulle være afholdt sammen med Zonta Malmø hos Chaya i Paradehuset i Bernstorffsparken. Også det måtte vi aflyse. Vi planlægger at afholde tilsvarende møde i stedet i 2021.

Juni: Vores udskudte generalforsamling blev gennemført den 10. juni.