Projekter

Vi støtter hvert år Zonta International Foundations projekter med et beløb. Ligesom vi støtter det nationale ligestillingsprojekt GoalFive. Rent lokalt støtter vi organisationer, som hjælper sårbare kvinder.

 

I 2024 valgte vi at støtte GirlTalk med kr 15.000, GoalFive med kr 5.000 og Zonta Internationals projekter med kr 10.000. Samtidig besluttede vi at oprette et nyt rejselegat “Zonta København II Håndværker rejselegat” på kr 10.000.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I 2024 donerede København II kr 40.000 til projekter

Zonta Danmark har skabt en gratis undervisningsplatform for folkeskolen og ungdomsuddannelserne. Den er bygget op omkring verdensmål nr 5 Ligestilling og vi kalder den GoalFive. Den vinder stort indpas i skolerne for øjeblikket og udvides med nye fag hele tiden. Platformen finansieres blandt andet via fonde og støtte fra de danske Zonta klubber, heriblandt vores klub.

Klubben sender også støtte direkte til Zonta International Foundation, som i samarbejde med agenturer under FN kæmper mod børneægteskaber i 12 lande i Afrika, sikrer unge piger prævention i Peru, så de kan fortsætte i skolen og hjælper kvinder ved yderligere to projekter i Madagascar og Timor-Leste samt Papua New Guinea.

Zonta International Foundation har i sit partnerskab med FN forpligtet sig til at indsamle midler over en toårig periode, som er fornyet flere gange. Midlerne udmøntes i samarbejde med UNICEF, UN WOMEN og UNFPA.

Helt lokalt har vi gennem årene støttet mange forskellige organisationer: Joan Søstrene, Bydelsmødrene, FAKTI, Alexandra Kollegiet, Kirkens Korshær, Unge grønlandske Mødre i Danmark samt en bisidderordning Najorti for udsatte børn i Grønland.

 

OG HVOR KOMMER PENGENE FRA …. FUNDRAISING

Vi fundraiser for forskellige måder igennem året … det går lige fra julemarked og loppemarkeder, over vinlotterier, slotsbesøg, koncerter, Royal Run og salg af tørklæder.

I oktober 2023 var vi værter ved temamødet “Voldsramte kvinder er stærkere end vi tror”, og et stærkt ekspertpanel ved journalist Line Vaaben, rådgivningschef hos Danner Karen Grith Lauritsen og direktør for organisationen Dialog mod vold Jesper Rønn-Simonsen afleverede viden, indsigt og svar på hvorfor og hvordan. Et fantastisk eksempel på et fundraising-event.

I november 2023 fundraisede vores klub alene for lige knap kr 10.000 ved et nyt Julemarked i Byens Hus. Et event, som vi i samarbejde med byens øvrige Zonta-klubber, betragter som en stor succes. Ikke mindst fordi vi samtidig kan udbrede viden om Zonta og dets formål.

Nyheder

9. juni 2024

Sommerudflugt på Konventum i Helsingør

Zonta Kbh 2 inviterer til en spændende dag – søndag den 4. august kl 14.00 – med guidet besøg på Konventum og efterfølgende kaffe/the og kage. I samlet gruppe vil […]

Læs mere 22. maj 2024

Kvinder & Kunst åbner for ansøgninger

Tilmeldingen til årets Kvinder & Kunst er i fuld gang, og det er nu muligt at ansøge om en af de eftertragtede stande. Udstillingen foregår i Royal Stage i weekenden […]

Læs mere 2. april 2024

Kvinders rettigheder for begyndere

Zonta Hillerød er vært for foredraget, Kvinders rettigheder for begyndere, når, Forskningens Døgn markeres over hele landet fra den 19.-26. april. I Hillerød kan du møde Siff Lund Kjærgaard i […]

Læs mere SE NYHEDER

Kalender

4. november 2023

Julemarked 2024 i Byens Hus

Lørdag den 30. november 2024 åbner vi igen dørene til et spændende og anderledes julemarked i Byens Hus. Vores Julemarked i 2023 gik over al forventning og der var en […]

Læs mere 24. august 2023

Kvindeliv

Årets tema er KVINDELIV, og på vores møde den 16. oktober i Bomhuset var titlen: Kvinder i politik er lige så forskellige som alle andre – eller er de? Oplægget […]

Læs mere 8. juni 2023

Vold mod kvinder – Temamøde i Byens Hus, Hellerup

Vold i nære relationer. Hvordan kan du forstå det? Hvordan kan du være med til at bryde mønstre? Zonta Kbh II havde inviteret 3 stærke eksperter til at fortælle os om, […]

Læs mere SE ARRANGEMENTER
Copyright © 2023, Zonta International - District 13.