Legater

Zonta Studiefond for Yngre Kvinder

Fra legatuddelingen 2024

Helle Nebelong overrækker to legater på hhv. kr 20.000 og kr 15.000 til Clara Sophie Bramsen Andersen og Louise Hove Buclek. Den tredie modtager Klara Normanni Vinnersted, som modtog kr 7.000, kunne desværre ikke være til stede.

 

Fra legatuddelingen 2023

 

Helle Nebelong har netop overrakt legat til Josefine Bomholtz sammen med en smuk buket blomster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonta Studiefond for Yngre Kvinder – blev uddelt for sidste gang i april 2024.

Legatuddelingen fandt sted i april måned i forbindelse med generalforsamlingen for Zontaklubben København II.

Legatet blev stiftet i 1998 af Brita Ireland, fysioterapeut og Master of Public Health. Brita Ireland har siden 1980 været medlem af Zonta København II. Fondens hovedstol på kr 800.000 har siden starten kunnet uddele legater for 1 mill. kroner fordelt på mellem 1-3 årlige modtagere.

Studiefondens formand var landskabsarkitekt MAA, MDL, MPM Helle Nebelong, som er indehaver af firmaet Sansehaver.dk i Gentofte.

 

Ved legatuddelingen 2024 blev der uddelt legater på kr 20.000, kr 15.000 og kr 7.000 til hhv. Clara Sophie Bramsen Andersen, som læser en kandidat i medicin på KU. Clara har søgt legatet til et ophold på The University of Sydney, Camperdown New South Wales. Louise Hove Buclek på 25 år er kandidatstuderende på medicin på KU og skal på studieophold på Murdoch Children´s Research Institute, Victoria for at lære mere om øre-næse-hals-problemer hos børn med akondroplasi. Det sidste legat blev givet til Klara Normanni Vinnersted, som er biokemi speciale-studerende på Danmarks Nationale Biobank ved  Statens Serum Institut. Klara skal på fire måneders ophold på Laboratory of Computational and Quantitative Biology ved Sorbonne Université, Paris.

 

Vi siger tillykke til alle tre og glæder os til på et senere tidspunkt at høre om deres studieophold.

 

Zonta Danmark tilbyder følgende legater. Læs mere her 

  • Håndværkerlegatet
  • Ph.D. legatet

 

Zonta International Foundation tilbyder følgende legater

  • Amelia Earhart Fellowship
  • Women in Business Scholarship
  • Young Women in Public Affairs Award – ansøgningsfrist 1. marts 2024
  • Women in STEM Award

 

Women  in  STEM  Scholarship

Legatet kan søges af kvinder uanset alder og nationalitet, der studerer på en uddannelse inden for STEM (naturvidenskab, teknologi, ingeniør eller matematik)  på et akkrediteret universitet/professionshøjskole/institut, og som er blandt de dygtigste, som viser højt akademisk potentiale og som bor eller studerer i Danmark.

Den studerende kan ansøge om legatet, hvis den studerende ved ansøgningsfristen den 15. juni 2023 er på mindst det andet studieår på en bacheloruddannelse og frem til det sidste år af en kandidatuddannelse, og den studerende må tidligst dimittere i april 2024.

2023 legater

– DKK 5,000 for den bedste danske ansøger blandt ansøgningerne til danske Zonta-klubber

– USD 5.000 for den bedste ansøger i Zonta District 13 (Danmark, Island, Litauen og Norge)

Ansøgningsfristen er 15. juni 2023.

Ansøgningsskema kan rekvireres pr mail ved henvendelse til klubbens legatansvarlige, Eva Nielsen, evanielsen2@gmail.com.

Ønsker du at søge disse legater, skal du kun indsende én ansøgning til Zonta klub København II. Ansøgningsskemaet indeholder en e-mailadresse, som du skal sende det udfyldte ansøgningsskema til. Det er vigtigt, at du udfylder ansøgningsskemaet som beskrevet i den medfølgende vejledning. Det er blandt andet vigtigt at beskrive dine mål for uddannelse, karriere og ledelse, og hvordan Women in STEM-legatet vil hjælpe dig med at nå dine mål. Husk også at beskrive dit eventuelle frivillige arbejde og ledelse mv. i forhold til dit studie og fritid, da dette vil indgå i vurderingen af ansøgningen.

Med Women in STEM-stipendiet, som tilskynder kvinder til uddannelse, karriere og lederroller inden for STEM-områder, sætter Zonta fokus på, at kvinder stadig er underrepræsenterede inden for disse områder.

    • Women in STEM-legatet er fortsat et pilotprojekt under ZI. Legatet skal i 2023 i Danmark søges gennem en af de danske Zonta-klubber og ansøgningsfristen er den 15. juni 2023. Legatudvalget vedr. videregående uddannelser har ansvaret for udsendelse af ansøgningsmateriale og informationsmateriale. Legatet opslås på Zonta Danmarks hjemmeside. Flere danske Zonta-klubber har givet tilsagn om aktivt at kontakte uddannelsesinstitutioner med informationsmateriale og modtage ansøgninger. Legatsum til Distrikt 13 legatmodtageren: 5.000 USdollars.

 

Nyheder

9. juni 2024

Sommerudflugt på Konventum i Helsingør

Zonta Kbh 2 inviterer til en spændende dag – søndag den 4. august kl 14.00 – med guidet besøg på Konventum og efterfølgende kaffe/the og kage. I samlet gruppe vil […]

Læs mere 22. maj 2024

Kvinder & Kunst åbner for ansøgninger

Tilmeldingen til årets Kvinder & Kunst er i fuld gang, og det er nu muligt at ansøge om en af de eftertragtede stande. Udstillingen foregår i Royal Stage i weekenden […]

Læs mere 2. april 2024

Kvinders rettigheder for begyndere

Zonta Hillerød er vært for foredraget, Kvinders rettigheder for begyndere, når, Forskningens Døgn markeres over hele landet fra den 19.-26. april. I Hillerød kan du møde Siff Lund Kjærgaard i […]

Læs mere SE NYHEDER

Kalender

4. november 2023

Julemarked 2024 i Byens Hus

Lørdag den 30. november 2024 åbner vi igen dørene til et spændende og anderledes julemarked i Byens Hus. Vores Julemarked i 2023 gik over al forventning og der var en […]

Læs mere 24. august 2023

Kvindeliv

Årets tema er KVINDELIV, og på vores møde den 16. oktober i Bomhuset var titlen: Kvinder i politik er lige så forskellige som alle andre – eller er de? Oplægget […]

Læs mere 8. juni 2023

Vold mod kvinder – Temamøde i Byens Hus, Hellerup

Vold i nære relationer. Hvordan kan du forstå det? Hvordan kan du være med til at bryde mønstre? Zonta Kbh II havde inviteret 3 stærke eksperter til at fortælle os om, […]

Læs mere SE ARRANGEMENTER
Copyright © 2023, Zonta International - District 13.