Vold mod kvinder – Temamøde i Byens Hus, Hellerup

31.10.2023

Vold i nære relationer. Hvordan kan du forstå det? Hvordan kan du være med til at bryde mønstre?

Zonta Kbh II havde inviteret 3 stærke eksperter til at fortælle os om, hvad det er, der sker, når volden sker. Og hvad det er for nogle udfordringer, dilemmaer og risici, der opstår, når et forhold udvikler sig med både psykisk og fysisk vold. 

Aftenen gav deltagerne basisviden i forhold til historie og udvikling af ligestilling og kvinders muligheder i samfundets retssikkerhed, samt præsentation af aktuel forskning i forhold til vold i nære relationer. 

Lige ret og lige muligheder i nære relationer: Line Vaaben, journalist og forfatter, som gennem sit forfatterskab og arbejde som journalist har dybt kendskab til aktuel forskning om vold i nære relationer. Line kom ind på kvinders muligheder og rettigheder før og nu, om balancen i relationer mellem mænd og kvinder og aktuel forskning ift. vold i nære relationer. 

Et oplevet forhold Fortalt af en kvinde, som oplevede sig selv befinde sig i et voldeligt og for hende nedbrydende forhold. Film.

Vold i nære relationer – Hvad er der på spil? For den der udøver vold og den, der udsættes for vold. 

Voldsudøvers perspektiv! Jesper Rønn-Simonsen, direktør for organisationen Dialog mod vold, som gennem sit arbejde har fokus på hjælp til den enkelte i forhold til at ændre voldsom eller voldelig adfærd. Og har fokus på familier, hvor voldsudøveren sammen med familien ønsker at opbygge ligeværdige relationer. 

Voldsramtes perspektiv! Karen Grith Lauritsen, rådgivningschef Danner, som gennem sit arbejde har fokus på hjælp til voldsramte kvinder og deres muligheder for at genopbygge deres liv, når de har oplevet vold i deres nære relationer. Samt fokus på at støtte kvinderne i at genfinde deres handlekraft. 

Overskuddet fra temamødet går til bekæmpelse af vold mod kvinder.

Nyheder

3. november 2023

16 days of activisme

Zonta says NO to violence against women I perioden 25. november til 10. december kan du ved at bære denne orange sløjfe, bidrage til at skabe opmærksomhed om vold mod […]

Læs mere SE ALLE NYHEDER
Zonta Kbh II