Set & sket

Sæsonen 2018-2019 har budt på masser af gode arrangementer i vores klub og i samarbejde med andre Zonta klubber

I maj 2018 lagde vi ud med at fejre vores 40 års jubilæum. Det foregik på Strandlund i Hellerup, hvor vi udover os selv også havde gæster fra de øvrige Københavnerklubber og fra vores svenske venskabsklub Malmø 1, og besøg af Governor Dorte Olesen, daværende landsformand Lisbeth Løvenow og nuværende landsformand Aase Schmidt. En dejlig jubilæumsaften med dejlig mad, god underholdning, taler og en masse god dialog ved bordene.

I juni måned deltog vi i Lop de Lux på havnen i Skovshoved. En hyggelig weekend, hvor vi fik solgt en masse “lopper” fra vores stand i selskab med andre Zonta klubber og stadeholdere.

Lørdag den 15. september holdt vi i fællesskab med de øvrige Københavnerklubber Walk & Talk. En dag med besøg på Storm P Museet, gåtur i Søndermarken og frokost i Restaurant Bjælkehuset. Overskuddet fra dagen gik til Oceans of Hope, til støtte for kvinder, der lever med sclerose.

Efterårets møder foregik dels i “vores klublokale” i Kildeskovhallen i Hellerup, dels ved besøg hos McVerdi i Ålsgårde, Handicaporganisationernes Hus i Taastrup og hos Jette Frölich i Nærum.

Vi indledte det nye år med nytårskur og foredrag om Sansehaver, holdt af vores medlem Helle Nebelong, som er højt estimeret designer og specialist i sansehaver.

Februar mødet blev holdt med deltagelse af de øvrige Københavnerklubber. Ellen Margrethe Løj, Danmarks højst placerede kvindelige dansker i FN-systemet, gav i anledning af Zontas 100 års jubilæum i 2019 et foredrag om sit virke bl.a. som dansk ambassadør i Israel, FN-ambassadør i New York og som chef for Udenrigsministeriets Sydgruppe. Hendes sidste store opgave var specialopgaven i Syd Sudan, hvor Ellen Margrethe Løj i sin egenskab af FN’s særlige udsending havde fået etableret en fredsaftale.

Marts, april og maj møderne bød på besøg på spisestedet “Send flere Krydderier” på Nørrebro med foredrag af direktør i Indvandrer Kvindecentret Mirka Mozer og af Razan Haugaard, projektleder i Fonden for Socialt Ansvar, som fortalte om projektet “Bydelsmødre”. April bød på generalforsamling og uddeling af studielegat. Og i maj besøg hos vores venskabsklub i Sverige, Zonta Malmø I, hvor vi både fik tid til et interessant besøg med guide i Botaniske Trädgården i Lund og efterfølgende middag med tid til dialog og hygge.

I april gennemførte vi endnu en gang Walk & Talk sammen med Kbh I og Frederiksberg klubberne. Denne gang gik turen til Assistens Kirkegård, hvor vi så på træer i blomst og gik en guidet tur til nogle af de kendte gravsteder på kirkegården. Vi sluttede af med frokost, lotteri og god dialog. Overskuddet fra dagen gik til et projekt, som bekæmper børneægteskaber.

Nu holder Zonta sommerferie, men vi er igang med planlægningen af næste sæsons program. Så snart det er parat, offentliggøres det her på siden.

God sommer til alle!